ЕТАПИ РОЗРОБКИ АНТИКРИЗОВОЇ СТРАТЕГІЇ - Петряков, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти формування антикризової стратегії підприємства. Визначено необхідність антикризового управління для сучасних українських підприємств в умовах зростання ймовірності кризових ситуацій. Проаналізовано останні дослідження в цій сфері та виявлено відсутність єдиного підходу до розробки антикризової стратегії. Сформульовано мету дослідження. Основну увагу приділено поетапному процесу розробки антикризової стратегії: від постановки цілей та діагностики стану підприємства – до вибору оптимальної стратегії та планування її реалізації. Розроблено рекомендації щодо впровадження обраної стратегії та зроблено висновки про значення системного антикризового планування для забезпечення фінансової стійкості підприємства.