ТРАНСФОРМАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ НА ОСНОВІ ПОБУДОВИ РЕЗИЛЬЄНТНОЇ SMART-ЕКОНОМІКИ - Перегуда, Юлія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У науковій статті доведена важливість трансформації економічної системи країни на всіх рівнях її функціонування (макро – економіка країни, мезо – окремі регіони країни та окремі галузі економіки, мікрорівень – окремі суб’єкти підприємництва) на основі переходу на резильєнтну smart модель розвитку. Визначено ключові фактори забезпечення переходу на резильєнтну smart модель розвитку економічної системи України на макро-, мезо-, мікрорівнях її функціонування. Досліджено умови забезпечення та ідентифіковано індикатори оцінки переходу економічної системи країни (макро-, мезо-, мікрорівень) на резильєнтну smart модель розвитку. Наведено інструменти трансформації економічної системи України в межах побудови резильєнтної smart-економіки. Розкрито взаємозв’язок між рівнями економічної системи України (макро-, мезо-, мікрорівень) в межах побудови резильєнтної smart-економіки. Перспективами подальших досліджень є аналіз особливостей трансформації окремих складових соціально-економічної системи України в межах переходу на резильєнтну smart-модель розвитку.