СИСТЕМА ЗНАНЬ БУДІВЕЛЬНОЇ ЛОГІСТИКИ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ЕКОНОМІКИ: ПЕРЕДУМОВИ ТА ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ - Котляревський, Олексій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Розглянуто та обґрунтовано ключові передумови й особливості розвитку системи знань будівельної логістики в умовах інформаційної економіки, як самостійного напряму наукових досліджень та актуальної діяльності в бізнесовому осередку. Виокремлено низку передумов стрімкого розширення логістики як науки та бізнесової діяльності. Обґрунтовано актуальність і вплив процесів глобалізації, змін ринкового простору, інтернаціоналізації та транснаціоналізації бізнесу, наукового та інформаційного прогресу в логістиці. Доведено ефективність розвитку будівельного сектору на основі системи знань транспортної та будівельної логістики. Розглянуто складові потенціалу будівельної логістики в межах інтегрування вже напрацьованих знань та практичних технологій в сфері енергетики та інформаційної діяльності.