ЦИФРОВІЗАЦІЯ ЯК ЧИННИК СТАЛОГО РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ - Шинкаренко, Лариса; Воропай, Наталія; Шинкаренко, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню одного з ключових факторів, що стимулюють зростання прибутків світової індустрії гостинності та туризму, а саме активному впровадженню цифрових технологій у всі сфери діяльності зазначених галузей економіки. Класифіковано цифрові інформаційно-комунікаційні технології згідно їх функціонального використання в індустрії туризму та гостинності. На основі даних, які наведені Службою Статистики Європейського Союзу про кількість осіб, що резервують короткострокове житло, у період з січня 2020 року до березня 2025 року здійснено прогноз чинника на період з квітня по грудень 2025 року. Зроблено висновок, що широкомасштабне впровадження процесу цифровизації та повна інтеграція ІКТ в туристичну діяльність залежать від вирішення технічних, фінансових та освітніх завдань та викликів, а також від готовності компаній галузі гостинності експериментувати з новими підходами.