СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ КОН’ЮНКТУРИ РЕГІОНАЛЬНОГО РИНКУ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ - Райтер, Наталія; Мацьків, Галина (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто теоретико-методологічні особливості дослідження кон’юнктури регіонального ринку продовольчих товарів. Визначено, що як об’єкт аналітичного дослідження кон’юнктура регіонального продовольчого ринку відображає динамічну оцінку сукупності ринкових умов, актуальних на території регіону (Львівської області) в певний момент часу та виражених співвідношенням попиту та пропозиції на продовольчі товари. Досліджено структуру та основні характеристики регіонального споживчого ринку. Здійснено статистичний аналіз кон’юнктури регіонального споживчого ринку продовольчих товарів Львівської області. Оцінено стан та динаміку попиту на регіональному ринку продовольчих товарів, з’ясовано основні динамічні тренди та взаємозалежності. Проаналізовано основні показники пропозиції на регіональному ринку продовольчих товарів, визначено ємкість продовольчого ринку Львівської області, його регіональну та товарну структуру.