ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ НА ПІДПРИЄМСТВАХ КОМУНАЛЬНОГО СЕКТОРУ - Федоришина, Лариса; Декалюк, Олена (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розкрито особливості формування інноваційної політики підприємств комунального сектору в умовах його трансформації. Визначено складові процесу формування ефективної інноваційної політики підприємства, а також виокремлено напрями її реалізації в комунальному секторі. Охарактеризовано основні типи інновацій, впроваджувані підприємствами при реалізації інноваційної політики. Сформульовано причини необхідності впровадження інновацій на підприємствах комунального сектору та очевидні переваги цього процесу. Представлено алгоритм формування інноваційної політики підприємствами комунального сектору в сучасних умовах у вигляді семи послідовних етапів: від оцінювання стану та потреб ‒ до моніторингу результатів і коригування політики.