ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕГРОВАНОЇ БАГАТОКРИТЕРІАЛЬНОЇ МЕТОДИКИ AHP–TOPSIS ДЛЯ ВІДБОРУ ПРОЄКТІВ АУТСОРСИНГОВИХ ІТ-КОМПАНІЙ - Добрицький, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті запропоновано інтегровану методику AHP–TOPSIS для відбору клієнтських проєктів аутсорсингової ІТ-компанії. Сформовано чітку систему критеріїв: фінансова привабливість, ресурсна здійсненність, стратегічна відповідність, ризиковий профіль і компетентнісна синергія. Методика апробована на реальному портфелі із параметрами контрактів (100–300 тис. дол.) та ринковими рейтовими ставками. Результати TOPSIS показали пріоритет проєктів, що поєднують помірний NPV із низьким CVaR і високою компетентістною синергією. Практичний внесок полягає у прозорій процедурі, яка підтримує групове ухвалення рішень і підвищує стратегічну узгодженість розвитку компанії. Реалізація в decideXpert забезпечує паралельне введення оцінок і автоматичний контроль узгодженості, підвищуючи відтворюваність результатів.