АУТСОРСИНГ ЯК ФОРМА ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОЗДАТНОСТІ ГЛОБАЛЬНИХ КОРПОРАЦІЙ НА РИНКАХ ЄС - Пилипенко, Юрій; Шагоян, Світлана; Душенько, Андрій (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена питанням визначення сутності аутсорсингу як форми підвищення конкурентоздатності глобальних корпорацій, а також з’ясуванню специфіки застосування аутсорсингової діяльності на ринках ЄС. Обґрунтовано визначення аутсорсингу та виокремлено основні макроекономічні чинники впливу на розвиток ринку аутсорсингу бізнес-процесів. Проаналізовано специфіку, масштаби та тенденції розвитку світового ринку аутсорсингу. Розглянуто структуру глобального ринку аутсорсингових послуг за регіонами. З’ясовано, що ключовим фактором зростання європейського ринку аутсорсингу бізнес-процесів є підтримка за рахунок урядових програм цифрової трансформації у різних секторах європейської економіки, включаючи банківську справу, фінансові послуги та страхування, охорону здоров’я та оборону.