ІННОВАЦІЙНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ МАРКЕТИНГУ В АГРОБІЗНЕСІ - Ковальчук, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті окреслено актуальні вектори концептуального забезпечення розвитку інфраструктури маркетингу в агробізнесі, що стосуються інноваційного функціоналу формування комплексу маркетингу та маркетингової інфраструктури. Обґрунтовано основні наукові підходи до розвитку інфраструктури маркетингу в агробізнесі – класичний параметризм бізнес-інфраструктури, комплексна взаємодія ланцюгового руху товарів, мережева інфраструктура маркетингу, інноваційно-орієнтований дизайн маркетингових систем. Ідентифіковано інноваційні аспекти організації взаємодії інфраструктурних маркетингових систем в агробізнесі та здійснено класифікацію наукових підходів до розвитку маркетингу. Розроблено інноваційні моделі систем маркетингового менеджменту для формування локального, інституційного, мережевого потенціалу інфраструктури маркетингу в агробізнесі.