УПРАВЛІННЯ ВІРТУАЛЬНИМИ КОМАНДАМИ: КОМПЕТЕНТОСТІ МЕНЕДЖЕРІВ В СИСТЕМІ АДАПТАЦІЇ ДО ГЛОБАЛЬНОГО ІТ-РИНКУ - Шевчук, Антон (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням управління віртуальними командами з використанням адаптивних компетентностей менеджерів; обґрунтовано інноваційні аспекти та систематизовано чинники копцетуалізації управління віртуальними командами в ІТ-сфері. Ідентифіковано компетентності менеджерів віртуальних ІТ-організацій як системних інтеграторів ефективної координації та гнучкості в умовах глобальної конкуренції, які забезпечують формування синергетичної моделі управління віртуальними командами. Обгрунтовано процеси уніфікації стратегічних та операційних механізмів реалізації проєктів в ІТ-сфері в умовах просторово-часової фрагментації, культурного різноманіття та технологічної взаємозалежності. Розроблено моделі управління компетентісним потенціалом віртуальних команд в системі адаптації до глобального ІТ-ринку, які дозволяють оптимізувати процеси координації.