ДО ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНОГО ПРОДУКТУ УПРАВЛІННЯ ВІРТУАЛЬНИМИ АКТИВАМИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА - Бойченко, Владислав (Сталий розвиток економіки, 2025)
Розглянуто теоретичні підходи до формування обліково-аналітичного продукту управління віртуальними активами сільськогосподарського підприємства. Визначено сутність віртуальних активів як об’єкта управлінського обліку в аграрному секторі. Охарактеризовано ключові компоненти обліково-аналітичного забезпечення, що включають токенізовані ресурси, цифрові права та смарт-контракти. Осмислено роль цифрових технологій у трансформації управлінських процесів аграрних підприємств. Запропоновано концептуальну модель побудови обліково-аналітичного продукту, яка поєднує бухгалтерські, управлінські та інформаційні аспекти. Обґрунтовано практичну значущість впровадження цифрових інструментів для підвищення ефективності управління віртуальними активами в умовах цифровізації економіки.