ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО МАРШРУТУ ІНДУСТРІАЛЬНОЇ СПАДЩИНИ В УКРАЇНІ - Виговський, Дмитро; Конарівська, Оксана; Яковишина, Маргарита (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті зроблений аналіз функціонування мережі Європейського маршруту індустріальної спадщини в контексті відродження промислових територій через культурний туризм та окреслені перспективи для України. Даний маршрут охоплює 29 країн Європи та представляє спільну європейську історію часів індустріалізації. Зазначено, що основними цільовими групами відвідувачів промислових об’єктів є молодь, студенти, MICE-туристи та відвідувачі віку 50+. Зроблений огляд найкращих практик та успішних проєктів з популяризації індустріальної спадщини. Представлено схему категорій індустріальних об’єктів маршруту. Наводиться перелік офіційних об’єктів Європейського маршруту індустріальної спадщини в Україні. Запропоновані перспективні об’єкти для регіональних маршрутів індустріальної спадщини у межах Рівненської області.