АНАЛІЗ ІНТЕНСИВНОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРИ ВИКОНАННІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСУ «МАРКЕТИНГ» - Петрук, Олександр; Городиський, Микола; Поліщук, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
На основі вивчення оприлюднених даних Державної служби статистики України систематизовано перелік найбільш поширених інформаційних технологій при виконанні бізнес-процесу «маркетинг» підприємствами за різними КВЕД. На основі використання методу відстаней проведено рейтингову оцінку секцій КВЕД за рівнем інтенсивності використання інформаційних технологій при організації бізнес-процесу «маркетинг» в 2024 році. Для встановлення виду економічної діяльності з найвищим рівнем використання цифрових технологій для цілей маркетингу використано шість показників, що характеризують організацію електронного документообороту з контрагентами, застосування технологій штучного інтелекту, розробку вебсайтів, мобільного додатку для клієнтів, ведення соціальних мереж, придбання спеціальних програмних продуктів. Розраховано коефіцієнт детермінації для підтвердження гіпотези про наявність суттєвого зв’язку між ступенем використання підприємствами технологій штучного інтелекту для маркетингу або збуту та часткою підприємств, що одержали чистий прибуток.