ТРАНСФОРМАЦІЯ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ: ДОСВІД ТОВ «БК ДАО» - Надієвець, Людмила; Галецький, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У сучасних умовах економічної нестабільності ефективне фінансове забезпечення будівельних підприємств стає ключовим фактором їх виживання та розвитку. Метою дослідження є оцінка трансформації фінансового забезпечення будівельного підприємства ТОВ «БК ДАО» в умовах економічної нестабільності через аналіз джерел фінансування, фінансової стійкості, ліквідності, рентабельності та ділової активності у 2022–2024 рр. Використано методи аналізу, синтезу, порівняння, економіко-статистичні прийоми, коефіцієнтний та моделювання. Виявлено проблеми: нестабільність фінансування, низька рентабельність, дисбаланс грошових потоків. Запропоновано оптимізацію структури капіталу, ефективніше бюджетування, удосконалення політики управління оборотними коштами. Наукова новизна полягає у поєднанні традиційних і сучасних методів оцінки фінансової стійкості. Практична значущість визначається можливістю застосування результатів для стабілізації фінансового стану аналогічних підприємств будівельної галузі.