ОБГРУНТУВАННЯ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Ситнік, Євген (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено питання обґрунтування стратегії управління системою економічної безпеки підприємства на основі використання інноваційних цифрових технологій. Актуальність теми проведеного дослідження обумовлена тим, що управління системою економічної безпеки підприємства на основі використання інноваційних цифрових технологій передбачає розробку та затвердження стратегії впровадження інноваційних цифрових технологій з метою захисту підприємства, його ресурсів, персоналу, майна, інформації, активів від небезпек та загроз внутрішнього та зовнішнього середовищ, що змінюються. Розробка, прийняття стратегії визначає цифровізацію безпекової діяльності підприємства, яка здійснюється у взаємозв’язку з цифровізацією управлінської, операційної, збутової та іншої діяльності, всіх процесів функціонування та забезпечує зростання стійкості, конкурентоспроможності та можливості протидіяти ризикам та загрозам діяльності підприємства.