УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В КОНТЕКСТІ СТІЙКОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Содома, Руслана; Захарчишин, Марія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті проаналізовано масштаби та наслідки руйнувань від повномасштабного вторгнення в Україну. Визначено роль місцевого самоврядування у реагуванні на ризики, спричинені війною. Запропоновано розглядати стійкість територіальної громади крізь призму економічної, фінансової, інституційної, кадрово-мотиваційної стійкості. Описано роль міжнародних стандартів ISO 31000, COSO, SO 18091 у виявленні, оцінці та мінімізації впливу ризиків. Підкреслено важливість впровадження ефективних систем управління ризиками у територіальній громаді на основі міжнародних стандартів ISO 31000, COSO, SO 18091. Описано позитивний досвід впровадження системи управління ризиками на прикладі Львівської територіальної громади. Підкреслено важливість впровадження ефективної системи управління ризиками в територіальній громаді для забезпечення розвитку стратегії стійкості.