МЕХАНІЗМИ ФІНАНСОВОЇ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ КРЕДИТНОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ БАНКІВСЬКИХ УСТАНОВ ТА ПІДПРИЄМСТВ: ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА - Горбачова, Оксана; Петрова, Анастасія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті порівняно механізми фінансової реструктуризації кредитної заборгованості банківських установ та підприємств. Розкрито теоретичні засади понять кредиторської заборгованості, фінансової реструктуризації та окреслено її роль для суб’єктів господарювання. Наведено етапи проведення фінансової реструктуризації та зазначено результати, яких можна досягнути за умови її успішної реалізації. Досліджено та порівняно передумови фінансової реструктуризації кредитної заборгованості, особливості використовуваної підприємствами та банківськими установами законодавчої бази, інструменти, які застосовують у процесі та специфіку процедури. Здійснено ознайомлення із можливими ризиками та позитивними і негативними наслідками, з якими можуть зіштовхнутись банки і підприємства у результаті реалізації заходів з фінансової реструктуризації кредитної заборгованості.