ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ РЕКЛАМИ В МІЖНАРОДНОМУ БІЗНЕСІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Рошко, Світлана; Гогерчак, Вікторія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті проаналізовано ключові тенденції та перспективні напрями розвитку реклами в міжнародному бізнесі в контексті глобальних трансформацій світової економіки та цифровізації. Для досягнення поставленої мети використано такі наукові методи дослідження, як: системний аналіз, порівняльний аналіз, узагальнення та систематизація інформації. Визначено ключові вектори майбутнього розвитку рекламного сектору: впровадження цифрових рішень, розширення присутності в соціальних мережах, взаємодія з лідерами думок, використання сучасних технологій. Зауважено, що саме ці тенденції відкривають нові можливості для зміцнення конкурентних позицій міжнародних компаній та підвищення їх ефективності на світовому ринку. Практична значущість результатів проведеного дослідження полягає в тому, що вони можуть бути використані компаніями для формування ефективних рекламних стратегій у нових умовах глобальних трансформацій, а також для розробки інноваційних маркетингових інструментів, орієнтованих на різні цільові аудиторії.