УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОМ КОНЦЕНТРОВАНИХ КОРМІВ ЯК КЛЮЧОВИЙ КОМПОНЕНТ ПОСИЛЕННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Сахацький, Микола; Лівінський, Анатолій; Мельничук, Оксана; Мітін, Єгор (Сталий розвиток економіки, 2025)
Метою статті є обґрунтування теоретико-методичних положень та розробка прикладних рекомендацій щодо управління маркетингом концентрованих кормів як ключового чинника посилення ресурсного потенціалу аграрних підприємств. Авторський внесок полягає у систематизації функцій маркетингу (ресурсної, інноваційної, інтеграційної та регулятивної), а також у доведенні значення комплексної маркетингової політики для розвитку кормовиробництва та тваринництва. Наукова новизна полягає у трактуванні управління маркетингом концентрованих кормів як цілісної економіко-соціальної категорії, що забезпечує синергію виробничих, організаційних та інноваційних чинників. Практичне значення результатів полягає у можливості підвищення продуктивності, конкурентоспроможності та економічної стійкості аграрних підприємств у воєнних і післявоєнних умовах. Основні висновки дослідження підтверджують, що компетентне застосування маркетингового інструментарію сприяє зміцненню кормової бази, зростанню ефективності використання ресурсів, формуванню довгострокових партнерських відносин і досягненню соціально-екологічних цілей аграрного сектору.