ЦИФРОВІЗАЦІЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ЯК ІНСТРУМЕНТ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ - Григорян, Роберт (Сталий розвиток економіки, 2025)
Досліджено застосування цифрових технологій сільськогосподарськими підприємствами як інструменту антикризового управління. Аргументовано, що цифрові інструменти зорієнтовані на виявлення і прогнозування потенційних загроз. Доведено, що цифрові технології агрегують дані, перетворюють їх в управлінську інформацію для менеджменту сільськогосподарських підприємств. Обґрунтовано доцільність використання цифрових рішень в антикризовому управлінні для фінансового забезпечення, страхування, оптимізації трансакцій. Виділено цифрові технології, що забезпечують стабільність ланцюгів постачання, адаптацію до змін ринкових умов, ефективну комунікацію з персоналом і стейкхолдерами. Узагальнено, що для сільськогосподарських підприємств є низка багатофункціональних цифрових технологій, здатних комплексно вирішувати завдання антикризового управління за умови їх інтеграції в єдину екосистему.