ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМИ ПРОЦЕСАМИ НА ОСНОВІ ЦИФРОВИХ ДАНИХ - Вакуленко, Віталій; Юнтао, Лю; Сяовей, Лю (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджується актуальна проблема підвищення ефективності управління виробничими процесами підприємств на основі використання цифрових даних на всіх етапах виробничого циклу. Наголошено на необхідності трансформації управлінських підходів від простого накопичення інформації до її системного аналізу, інтерпретації та інтеграції у процеси стратегічного та оперативного управління. У роботі окреслено ключові напрями використання цифрових технологій у плануванні, організації, контролі та аналітичному супроводі виробничої діяльності. Особливу увагу приділено оцінці переваг і обмежень впровадження цифрових даних у процес ухвалення управлінських рішень. Встановлено, що використання цифрових технологій забезпечує зростання продуктивності, скорочення витрат, підвищення точності управлінських рішень і формування адаптивних моделей управління.