ІННОВАЦІЙНІСТЬ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ В У МОВАХ ВІЙНИ - Косович, Богданна; Домбровська, Юлія (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено сутність та особливості інноваційності процесів соціальної відповідальності бізнесу в умовах війни. Розглянуто вплив війни на діяльність підприємства, що зумовлює трансформацію традиційних моделей корпоративної поведінки, стимулюючи бізнес до пошуку нових форм соціальної взаємодії та до запровадження інноваційних практик у сфері соціальної відповідальності. Показано, що інноваційність соціальної відповідальності виступає не лише інструментом підтримки суспільства й відновлення соціально-економічної стабільності, але й стратегічним ресурсом підвищення конкурентоспроможності підприємств. В статті акцентовано увагу на значенні швидкого реагування бізнесу на виклики воєнного стану, цифрових рішень та партнерських моделей взаємодії зі стейкхолдерами. Визначено, що інтеграція принципів соціальної відповідальності та інновацій у корпоративні стратегії дозволяє підприємствам перетворювати кризові умови на можливості для сталого розвитку та суспільного прогресу.