МЕНЕДЖМЕНТ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ІННОВАЦІЙ У КВЕСТ-КІМНАТАХ - Рудінська, Олена; Колесніков, Олексій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто проблеми та перспективи менеджменту технологічних інновацій у квест-кімнатах як елементі сучасної індустрії розваг. Показано, що розвиток цього сегмента дозвілля пов’язаний із впровадженням цифрових і мультимедійних рішень, сенсорних систем, робототехніки, «розумних замків» та штучного інтелекту. Зазначено, що інноваційні механізми формують нову якість ігрового процесу, підвищують рівень залученості користувачів і створюють ефект занурення. Проаналізовано міжнародний і український досвід використання VR/AR, голограм, інтерактивних технологій у розважальних, освітніх і корпоративних форматах. Виокремлено управлінські виклики, зокрема потребу в інвестиціях, технічному супроводі, захисті персональних даних і постійному оновленні обладнання. Зроблено висновок, що квест-кімнати трансформуються з локальної розваги у багатофункціональну платформу для навчання, розвитку soft skills і соціальної взаємодії, що потребує ефективних стратегій інноваційного менеджменту.