ТЕОРЕТИЧНІ ПОЛОЖЕННЯ РОЗВИТКУ ЦИФРОВИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ ПРИВАТНИМ КАПІТАЛОМ - Манойленко, Олександр; Кайдалов, Ігор (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стрімка цифровізація фінансового сектора значно змінила та продовжує далі змінювати способи формування приватного капіталу, додаючи нові інструменти та вимагаючи утворення цілісної екосистеми їх застосування. Відповідно виникла науково-прикладна проблема подолання фрагментарності сучасних цифрових інструментів управління приватним капіталом, розв’язання якої визначає мету дослідження як обґрунтування теоретичних положень щодо розвитку цифрового управління приватним капіталом. Досягнення поставленої мети базується на системному аналізі, концептуальному моделюванні та методології предметно-орієнтованого проектування (Domain-Driven Design, DDD). Концептуалізація предметної області здійснена через розробку холістичної моделі цифрового управління приватним капіталом, яка базується на синтезі поведінкових, ціннісних та заснованих на розподіленому технологічному реєстрі інструментів.