ОБЛІКОВА ПОЛІТИКА БЮДЖЕТНОЇ УСТАНОВИ: ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Кашперська, Анастасія (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена особливостям формування облікової політики бюджетної установи в сучасних умовах. Визначено роль та місце облікової політики в організації бухгалтерського обліку бюджетних установ. Розглянуто визначення поняття «облікова політика» в нормативних джерелах. Проаналізовано нормативне підґрунтя для складання облікової політики бюджетної установи. Здійснено порівняння основних вимог нормативних документів до змісту облікової політики бюджетних установ. Визначено перелік можливих помилок при складанні облікової політики бюджетної установи. Виділено етапи розробки облікової політики бюджетної установи. Запропоновано структуру облікової політики бюджетних установ з виділенням окремих елементів. Обґрунтовано доцільність розробки та затвердження додатків до облікової політики. Визначено основні вимоги до внесення змін до затвердженої облікової політики бюджетної установи.