УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ЕФЕКТИВНОЇ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ - Петлін, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти управління формуванням ефективної корпоративної культури на підприємствах харчової галузі. Cистематизовано ключові компоненти корпоративної культури підприємств харчової промисловості, зокрема систему спільних цінностей, стилі лідерства, комунікаційні підходи, практики мотивації, професійного розвитку та соціальної відповідальності. Запропоновано комплекс заходів для підвищення ефективності управління корпоративною культурою. Доведено, що послідовне й цілеспрямоване управління культурою сприяє зміцненню конкурентоспроможності підприємств харчової галузі, оптимізації виробничих процесів, підвищенню якості продукції та формуванню довгострокових партнерських відносин зі споживачами, працівниками й бізнес-середовищем.