ЦИФРОВІЗАЦІЯ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ - Баскаков, Денис; Андрющенко, Олена (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена дослідженню цифрової трансформації торговельних підприємств України в умовах воєнного стану та євроінтеграційних процесів. Метою дослідження є систематизація сучасних підходів до цифровізації торгівлі та обґрунтування диференційованих стратегій впровадження цифрових технологій для українських підприємств різного масштабу з урахуванням ресурсних обмежень. Методологія базується на систематичному аналізі наукових публікацій та галузевих досліджень. Встановлено домінування технологічних та поведінкових факторів цифровізації при низькому впливі державної підтримки. Розроблено практичні дорожні карти впровадження цифрових рішень для підприємств різного масштабу з урахуванням ресурсних обмежень українського контексту.