ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК ФАКТОР СТАЛОГО РОЗВИТКУ В ЕКОНОМІЦІ ДЕРЖАВИ - Битов, Василь (Сталий розвиток економіки, 2025)
Стаття присвячена надзвичайно важливій організаційній формі бізнесу, а саме підприємництву тобто сфері застосування людських зусиль в ринкових умовах по організації виробництва товарів, робіт і послуг для задоволення людських потреб. Сьогодні демократизація економічної системи створює рівні можливості для різних форм господарювання і підприємницької діяльності. Сучасні тенденції економічного розвитку, а також і зарубіжний досвід переконливо доводять, що сьогодні без винахідливих, ініціативних, ділових людей та без розвитку різних форм підприємницької діяльності подальший розвиток мало перспективний. Актуальність теми статті визначається тим як свідчать наші дослідження, що проблема сталого розвитку економіки в державі та і в сучасному світі стає все більш актуальною, і ключовою складовою цього процесу є підприємництво. Підприємництво сьогодні визначає конкурентоспроможність економіки, суспільний прогрес та збалансований розвиток. Сьогодні в період ринкової економіки підприємництво є одним із важливих ключових сегментів ринку, адже саме підприємницька діяльність є дієвою рушійною силою, яка генерує національне багатство держави через створення робочих місць та збільшення валового внутрішнього продукту.