АНАЛІЗУВАННЯ СУЧАСНОГО СТАНУ ТА РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДХОДІВ У АНТИКРИЗОВОМУ УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ З УРАХУВАННЯМ ОСОБЛИВОСТЕЙ МІЖНАРОДНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН - Найчук-Хрущ, Марта; Щур, Тарас (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено сучасний стан та тенденції розвитку інноваційних підходів в антикризовому управлінні підприємством у контексті зростаючого впливу міжнародних економічних відносин. Розкрито ключові механізми адаптації підприємств до глобальних викликів, окреслено роль цифровізації, стратегічної гнучкості та інноваційних інструментів діагностики кризових ситуацій. Проаналізовано вплив зовнішньоекономічних факторів на ефективність антикризових стратегій та визначено перспективні напрями підвищення стійкості підприємств у міжнародному конкурентному середовищі. Обґрунтовано доцільність впровадження комплексного підходу до антикризового управління з урахуванням стандартів та кращих світових практик. Практичне значення отриманих результатів полягає у їх використанні при формуванні антикризових стратегій підприємств, що функціонують в умовах нестабільного зовнішнього середовища.