СКЛАДОВІ ТА ПОКАЗНИКИ ПОТЕНЦІАЛУ ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Рожок, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено складові та показники потенціалу інвестиційно-інноваційного забезпечення підприємств сфери інформаційних технологій. Актуальність теми дослідження обумовлена тим, що загалом інноваційний потенціал є поняттям комплексним та включає сукупність складових та показників, що визначають наявність кадрових, матеріальних, фінансових, технологічних ресурсів, стан певних параметрів внутрішніх підсистем управління чи діяльності підприємства, які впливають на можливості та результати здійснення інноваційної діяльності та від сформованого інвестиційного клімату, інноваційного середовища, відповідно до цього провадження інноваційної діяльності, її ефективність, можливість реалізації розробок залежать від наявності та достатності ресурсного забезпечення самого підприємства та можливості залучити інвестиції для реалізації інноваційних проектів.