ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ДІДЖІТАЛІЗАЦІЇ БІЗНЕСУ - Рожок, Максим (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено пріоритетні напрями управління інноваційною діяльністю підприємств в умовах діджіталізації бізнесу. Актуальність теми дослідження обумовлена тим, що процеси діджиталізації бізнесу в Україні відбуваються значно повільніше ніж в багатьох провідних країнах світу, проте сучасне ринкове середовище потребує використання нових цифрових технологій, інформаційних систем, що підвищують рівень можливостей підприємств у їх взаємодії із зовнішніми партнерами, споживачами, контрагентами. В сучасних економічних умовах інноваційні технології стають індикаторами економічної ефективності діяльності та надають засоби для впровадження інновацій, які призводять до докорінних змін у процесах діяльності фінансової, логістичної, інноваційної, операційної сфери, управління кадрами та всього підприємства забезпечуючи його ефективну діяльність та розвиток.