ФІНАНСОВА МОДЕЛЬ ЯК ОБОВ’ЯЗКОВИЙ ЕЛЕМЕНТ БАЗИСУ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ - Гармідер, Лариса; Куцинський, Андрій; Рубан, Марія (Сталий розвиток економіки, 2026)
Стаття присвячена питанням практичного використання існуючих фінансових моделей як інструменту для обґрунтування управлінських рішень. Проаналізовано сучасний стан дослідженості теоретичного підґрунтя формування фінансових моделей в якості основи прийняття зважених управлінських рішень. Охарактеризовано найбільш використовувані типи фінансових моделей. Наведено приклади практичного застосування окремих типів фінансових моделей. Проаналізовано досвід провідних міжнародних компаній на предмет типів фінансових моделей, що використовуються ними у їхній практичній діяльності (мета використання, інформаційна база). Для цілей дослідження, котре проводиться, обрано тип фінансової моделі, яка може бути застосована у рамках мережі магазинів, що здійснює продаж різноманітних видів побутової техніки та електроніки, з метою обґрунтування доцільності реалізації конкретних проектів.