СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ МАГАЗИНОМ НА МАРКЕТПЛЕЙСІ ROZETKA: ОСОБЛИВОСТІ, ВИКЛИКИ ТА ЕФЕКТИВНІ ПІДХОДИ - Савенко, Микола (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті проаналізовано особливості стратегічного управління магазином на маркетплейсі ROZETKA з урахуванням сучасних викликів і тенденцій електронної комерції в Україні. Розглянуто основні чинники, що впливають на діяльність продавців у контексті маркетплейсу, виокремлено основні проблеми й ризики. На підставі аналізу вітчизняних і зарубіжних наукових джерел, а також результатів дослідження, запропоновано ефективні підходи до стратегічного управління магазином на ROZETKA. Визначено першочергові дії щодо підвищення конкурентоспроможності, оптимізації бізнес-процесів та формування стійкої маркетингової стратегії. Результати дослідження можуть бути корисними для власників малого та середнього бізнесу, які прагнуть успішно функціонувати на маркетплейсі, а також для дослідників і практиків у сфері стратегічного менеджменту та маркетингу.