ОПТИМІЗАЦІЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ТЕХНІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ АГРАРНИХ КОМПАНІЙ - Титарчук, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті досліджено вплив оптимізації бізнес-процесів технічної підтримки на підвищення прибутковості в діяльності аграрних компаній. Розглянуто основні проблеми, що виникають у процесі технічного обслуговування аграрної техніки, включаючи простої обладнання, високі витрати на ремонт та недостатню кваліфікацію персоналу. Представлено кількісні показники ефективності впровадження оптимізаційних заходів, включаючи зниження простою техніки на 35-45%, скорочення витрат на технічне обслуговування на 20-30% та підвищення продуктивності сільськогосподарської техніки на 25-40%. Розроблено практичні рекомендації щодо впровадження сучасних методів оптимізації бізнес-процесів технічної підтримки в аграрних підприємствах різного масштабу. Доведено, що систематична оптимізація технічної підтримки є критичним фактором конкурентоспроможності аграрного бізнесу в умовах цифрової трансформації галузі.