ЛЮДИНОЦЕНТРИЧНИЙ ВИМІР ЕКОСИСТЕМИ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ: ДОМІНАНТИ В УКРАЇНСЬКИХ ІТ-КОМПАНІЯХ - Шевченко, Анна (Сталий розвиток економіки, 2026)
Висвітлено результати емпіричної діагностики рівня імплементації людиноцентричних практик в екосистему людських ресурсів українських ІТ-компаній. Обґрунтовано домінантні вектори людиноцентричності та систематизовано інструментарій їх забезпечення за основними функціями управління людськими ресурсами. Сформовано й перевірено гіпотези щодо взаємозв’язків між характеристиками організацій, соціально-демографічними параметрами респондентів і ключовими індексами людиноцентричності. За результатами експертного оцінювання та анкетування працівників ІТ-компаній різного масштабу і бізнес-моделей виявлено кількісні параметри рівня людиноцентричності та підтверджено їх зв’язок із культурними індикаторами, структурними характеристиками організацій і готовністю до використання штучного інтелекту. За підсумками дослідження сформовано трирівневу модель людиноцентричності організацій, що охоплює структурний, культурний та технологічний компоненти.