КОМПАРАТИВНИЙ АНАЛІЗ БІЗНЕС-МОДЕЛЕЙ УКРАЇНСЬКИХ РИТЕЙЛЕРІВ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ «КАНВАС» ТА ДАНИХ ПЛАТФОРМИ YOUCONTROL - Герасимова, Оксана; Зозуля, Наталія (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті проводиться компаративний аналіз бізнес-моделі «Канвас» із використанням аналітичних даних платформи YouControl для оцінки діяльності українських роздрібних мереж на прикладі ТОВ «АТБ-Маркет» та ТОВ «Сільпо-Фуд». Інтеграція даних YouControl забезпечує доступ до кількісних показників фінансової та ринкової діяльності компаній, що робить аналіз більш об’єктивним й глибоким. Аналітична платформа YouControl надає інформацію щодо фінансових результатів компаній, включаючи виручку, прибуток, динаміку фінансових показників та скоринги FinScore і MarketScore, а також дані про конкурентне оточення. Фінансовий скоринг оцінює стабільність компанії, враховуючи ліквідність, платоспроможність та рентабельність, а ринковий скоринг допомагає оцінити позицію підприємства на ринку, частку ринку та темпи зростання. Поєднання цих даних з бізнес-моделлю Канвас дозволяє комплексно оцінювати сильні та слабкі сторони компаній, визначати їхні стратегічні можливості та потенційні загрози.