СПОРТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Головко, Лілія (Сталий розвиток економіки, 2026)
Стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню ролі спорту в реалізації цінностей сталого розвитку та розробка рекомендацій щодо впливу спорту як інструменту вирішення глобальних проблем сталого розвитку та показників функціонування економік країн світу. Розглянуто методологічні принципи щодо визначення ролі спорту в реалізації цінностей сталого розвитку і культури світу. Зазначено пріоритети та перспективні шляхи спортивного девелопменту на основі міжнародного досвіду, а також розглянуто практичні рекомендації щодо їх впливу на функціонування економік країн світу. Результати дослідження полягають в обґрунтуванні економічного та соціального ефектів шляхом впровадження рекомендацій при розробці заходів економічної політики, з метою забезпечення цілей сталого розвитку, що буде стимулювати економічне зростання України і, як наслідок, підвищення добробуту населення.