ДІДЖИТИЛІЗАЦІЯ ЗВІТНОСТІ В УКРАЇНІ: ПОНЯТТЯ ТА ЗНАЧЕННЯ - Мельник, Наталія; Юрченко, Олександра (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті досліджено сутність та значення діджиталізації звітності в умовах цифрової трансформації економіки. Проаналізовано підходи вітчизняних науковців до трактування понять «діджиталізація» та «звітність», що дало змогу узагальнити їх ключові характеристики та визначити взаємозв’язок. Обґрунтовано, що діджиталізація звітності передбачає не лише переведення інформації в електронний формат, а й трансформацію обліково-аналітичних процесів із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Визначено її вплив на підвищення прозорості, оперативності та достовірності звітних даних, а також на ефективність управління підприємством. Запропоновано авторське визначення діджиталізації звітності та окреслено напрями подальших досліджень.