ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ІНСТРУМЕНТИ В ПРОЄКТНОМУ УПРАВЛІННІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЮ СТІЙКІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ - Комеліна, Ольга; Корунський, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2026)
Стаття присвячена дослідженню ролі цифрових технологій та інструментів у проєктному управлінні організаційною стійкістю суб’єктів управління, а також формуванню адаптивних організаційних систем в умовах цифрових трансформацій. Визначено нові можливості для управління організаційною стійкістю через застосування проєктного підходу. Аргументовано, що інтеграція цифрових інструментів у процеси ризик-менеджменту, антикризового планування, управління змінами та забезпечення безперервності бізнесу дозволяє організаціям не лише підвищити швидкість реагування на загрози, але й перетворити виклики на можливості для розвитку. Запропоновано комплексний методичний підхід щодо впровадження цифрових технологій у проєктному управлінні організаційною стійкістю організацій, що враховує як технологічні, так і управлінські аспекти формування адаптивних організаційних систем. Розроблено пропозиції щодо впровадження цифрових інструментів у підвищення організаційної стійкості великих, середніх та малих підприємств.