КОРПОРАТИВНІ ЦІННОСТІ ТА СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА - Зелінська, Антоніна; Бездітко, Олена; Лавриненко, Світлана (Сталий розвиток економіки, 2025)
У статті досліджено роль корпоративних цінностей і корпоративної соціальної відповідальності бізнесу в системі управління сталим розвитком підприємства. Обґрунтовано, що узгодженість корпоративних цінностей, управлінських рішень і CSR-ініціатив є важливою передумовою підвищення ефективності менеджменту, стійкості корпоративної культури та довіри стейкхолдерів. Особливу увагу приділено аграрному сектору України з урахуванням євроінтеграційних процесів і сучасних соціально-економічних викликів. На основі аналізу практик аграрних підприємств виокремлено синергійну, формально-декларативну та фрагментарну моделі взаємодії корпоративних цінностей і корпоративної соціальної відповідальності. Запропоновано авторську модель інтеграції корпоративних цінностей і CSR у систему управління сталим розвитком підприємства.