СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ МЕРЧАНДАЙЗИНГУ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ МАРКЕТИНГУ - Рулінська, Ольга (Сталий розвиток економіки, 2026)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення сутності та значення мерчандайзингу в умовах цифровізації маркетингу. Проаналізовано деякі визначення терміну «мерчандайзинг» та прокоментовано їх практичну значимість в умовах цифровізації. Досліджено вплив цифровізації маркетингу на інструменти мерчандайзингу. Окреслено передумови та важливість переходу до роботи з омніканальним підходом в мерчандайзингу. Охарактеризовано вплив розвитку цифрових технологій на рекламну діяльність торговельних підприємств. Визначено рівень впливу структури витрат на різні рекламні інструменти на ефективність мерчандайзингу. Надано характеристику ролі цифровізації в регіональній адаптації стратегій мерчандайзингу. Описано значення впровадження цифрових технологій в мерчандайзинг в рамках концепції сталого розвитку.