КАР’ЄРНІ ПЕРСПЕКТИВИ БАКАЛАВРІВ З ОБЛІКУ І ОПОДАТКУВАННЯ В УМОВАХ РОЗВИТКУ АУТСОРСИНГУ, КОНСАЛТИНГУ ТА МСФЗ - Кузьмін, Тетяна; Сас, Людмила; Пастушок, Анатолій (Сталий розвиток економіки, 2026)
Сучасний ринок праці в Україні формується під впливом цифровізації економіки, трансформації бізнес-процесів та зростання ролі аутсорсингових і консалтингових послуг, що зумовлює підвищення вимог до професійної підготовки фахівців у сфері обліку і оподаткування. Особливої актуальності набуває питання кар’єрного зростання бакалаврів за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування», які повинні бути конкурентоспроможними, мобільними та здатними адаптуватися до змін зовнішнього і внутрішнього середовищі. Метою статті є аналіз перспектив кар’єрного зростання бакалаврів за ОПП «Облік і оподаткування» на сучасному ринку праці в умовах розвитку аутсорсингу та консалтингу, а також обґрунтування відповідності освітньої програми вимогам роботодавців. У роботі розглянуто сучасні тенденції розвитку ринку праці у сфері обліку та оподаткування, проаналізовано попит на фахівців бухгалтерського профілю на регіональному рівні, зокрема в Івано-Франківській області, а також визначено основні напрями професійної реалізації випускників.