АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ФОНДОВОГО РИНКУ: РОЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО АНАЛІЗУ ТА УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ - Райковська, Інна; Муравський, Олександр; Наливайко, Дмитро; Шокало, Сергій (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті обґрунтовано роль стратегічного аналізу та управлінського обліку у формуванні аналітичного забезпечення ефективності бізнес-процесів в умовах розвитку фондового ринку. Дослідження ґрунтується на системному та процесному підходах із поєднанням інструментів стратегічного аналізу, управлінського обліку та оцінювання результативності діяльності підприємства. Визначено, що інтеграція стратегічного аналізу й управлінського обліку сприяє підвищенню прозорості бізнес-процесів, якості управлінських рішень і інвестиційної привабливості суб’єктів господарювання. Запропоновано концептуальний підхід до аналітичного забезпечення бізнес-процесів, орієнтований на стратегічні цілі, драйвери вартості та вимоги учасників фондового ринку. Отримані результати можуть бути використані в практиці управління підприємствами, що функціонують у середовищі ринків капіталу.