РЕПУТАЦІЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА У ПЕРІОД ВІДНОВЛЕННЯ ЯК МАРКЕТИНГОВИЙ І СУСПІЛЬНИЙ РЕСУРС ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ - Шкуров, Євген; Онофрійчук, Ірина (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті розглянуто репутацію території під час війни та у період відновлення як маркетинговий і суспільний ресурс інноваційного розвитку. Мета статті – теоретично обґрунтувати роль репутації території як нематеріального інституційного активу, що забезпечує інноваційний розвиток у контексті війни, повоєнного відновлення та суспільства ризику, Теоретико-концептуальну рамку сформовано на основі підходу С. Анхольта до репутації місця та концепції У. Бека. Застосовано логіко-аналітичний метод і метод теоретичної інтеграції. Емпіричну частину реалізовано через аналіз профілів України в Global Innovation Index за 2021—2025 рр. та European Innovation Scoreboard 2025. Зроблено висновок, що аналітичне зіставлення репутаційних каналів і інноваційних індикаторів дозволяє точніше обґрунтовувати пріоритети відбудови через посилення інституційної передбачуваності, відкритості даних, підтримку людського капіталу і механізми конвертації наявних результатів у масштабовані продукти та може бути механізмом створення довіри серед стейкхолдерів.