ГЕЙМІФІКАЦІЯ ВІЙНИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕМОЦІЙНОГО МАРКЕТИНГУ У ГЛОБАЛЬНИХ КОМУНІКАЦІЯХ БРЕНДІВ - Сохацький, Олександр; Стула, Дмитро (Сталий розвиток економіки, 2026)
Статтю присвячено аналізу гейміфікації війни як інструменту емоційного маркетингу в глобальних комунікаціях брендів. Розкрито роль цифрових платформ у поширенні гейміфікованого контенту та ключові психологічні ефекти (занурення, ідентифікація, «виклик-нагорода»), що впливають на залученість, лояльність і репутаційний капітал. Окреслено етичні й культурні ризики комерціалізації чутливих сюжетів у міжнародному медіасередовищі. Запропоновано підхід до відповідального застосування гейміфікації з урахуванням контексту та управління репутаційними ризиками. Визначено межі доцільності використання воєнної символіки у брендових кампаніях і критерії мінімізації репутаційних втрат. Практичне значення результатів полягає у можливості їх застосування під час розроблення міжнародних комунікаційних стратегій у кризових та постконфліктних середовищах.