МЕТОД УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІАГНОСТИКИ ІННОВАЦІЙНИХ РІШЕНЬ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ - Гуцул, Юрій (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті сформовано метод управлінської діагностики інноваційних рішень підприємств в умовах післявоєнної відбудови, спрямований на оцінювання узгодженості управлінських рішень як цілісної характеристики управлінського стану інноваційного розвитку. Методологічною основою запропонованого підходу є поєднання кількісного вимірювання та управлінської інтерпретації, що дає змогу перейти від фрагментарного аналізування окремих показників до комплексного бачення логіки ухвалення й реалізації інноваційних рішень на підприємстві. Запропонований метод передбачає кількісне оцінювання відповідності управлінських інноваційних рішень внутрішнім можливостям підприємства, зовнішнім умовам його функціонування та фактичному управлінському результату з використанням системи формалізованих індикаторів й інтегральних показників. На основі отриманих оцінок визначаються рівні узгодженості за кожним із вимірів, що створює передумови для віднесення підприємства до домінуючої зони успішності інноваційних рішень.