ЕВОЛЮЦІЯ СИСТЕМИ ІНДЕКСІВ ОЦІНКИ РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНОЇ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ: ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНА ЗОНА СІНЬЮ - Зварич, Ірина; Чжун, Демінь; Гладкий, Ярослав (Сталий розвиток економіки, 2026)
Ця стаття має на меті дослідити метод побудови системи індексів оцінки регіонального циркулярного економічного розвитку та проаналізувати шлях його еволюції. Дослідження бере за приклад китайську економіку та проводить поглиблені дослідження 31 провінції, автономних регіонів і муніципалітетів, які безпосередньо підпорядковуються центральному уряду. Результати досліджень показують, що існують очевидні регіональні відмінності в рівні розвитку циркулярної економіки Китаю. У цій статті проводиться поглиблене дослідження розвитку циркулярної економіки в зоні високих технологій Сіньюй. Аналізуючи огляд економічного розвитку, модель розвитку циркулярної економіки та побудову системи оцінки циркулярної економіки, було узагальнено успішний досвід, виявлено існуючі проблеми та висунуто відповідні контрзаходи та пропозиції.