УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТНИМИ ПОЗИЦІЯМИ ПІДПРИЄМСТВА - Ліснічук, Оксана; Бражна, Лілія (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті розглянута проблематика управління конкурентоздатністю підприємств України в умовах воєнного часу, запропоновані рекомендації, що спрямовані на удосконалення системи управління конкурентними позиціями підприємства. Актуальність цієї проблеми визначається тим, що забезпечення достатнього рівня конкурентоздатності українських підприємств сьогодні є запорукою їх економічного розвитку в післявоєнні часи і забезпечення конкурентоздатності на внутрішньому і зовнішньому ринку. Результатом цього дослідження стали рекомендації щодо антикризового управління конкурентоздатністю, а також визначення механізмів її реалізації. Зроблений висновок, що нині актуалізується перехід українських підприємств до процесного підходу в антикризовому управлінні конкурентоздатністю підприємств, що дозволяє підвищити загальну ефективність та результативність даної складової діяльності підприємств в умовах військової агресії.