МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ АГРОПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Миськів, Галина; Коломієць, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2026)
Актуальність дослідження зумовлена необхідністю імплементації корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) як базового елемента для досягнення сталого розвитку та конкурентоспроможності агропідприємств в умовах сучасних екологічних і соціальних викликів. Метою статті є обґрунтування методичних підходів до оцінки ефективності КСВ-діяльності та проведення порівняльного аналізу відповідних показників провідних агрохолдингів України. У результаті дослідження проаналізовано нефінансову звітність лідерів агроринку та за допомогою системи кількісних індикаторів (IL, IS, IP) розраховано ефективність їхніх соціальних інвестицій за 2021–2024 рр.. Доведено, що в умовах війни український агробізнес демонструє високу адаптивність, суттєво нарощуючи витрати на КСВ незалежно від динаміки прибутку. Зроблено висновок, що прозора оцінка соціальних ініціатив є стратегічною необхідністю для зміцнення довіри стейкхолдерів.