ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ МІЖНАРОДНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Ковальова, Марія (Сталий розвиток економіки, 2026)
Стаття присвячена змінам у міжнародному менеджменті, що виникають через вплив інновацій та впровадження стратегії глобального «подвійного переходу», досліджено проблеми та перспективи міжнародного менеджменту в сучасних умовах. Проаналізовано еволюцію класичних управлінських моделей у контексті впровадження штучного інтелекту. Виділено ключові особливості сучасного менеджменту: від децентралізації структур та управління змінами до формування прогнозних систем прийняття рішень. Особливу увагу приділено подвійному цифровому та зеленому переходу. Розкрито вплив цифровізації на бізнес-культуру та формування дистанційних команд. Обґрунтовано, що в умовах зростання кіберзагроз та соціальної нерівності пріоритетом стає поєднання технологічної ефективності з принципами соціальної справедливості.